17 elevi străini se află, în aceste zile, în Oradea, în cadrul unui program de schimb între tineri menit să le arate, între altele, frumusețea și tradițiile României.

Tinerii provin din state de peste Ocean, precum Canada, SUA, Mexic, Brazilia, Argentina, dar și din Taiwan şi India, și au ajuns în România, unde locuiesc timp de un an, la sfârşitul verii lui 2018, în cadrul Rotary Youth Exchange Program.

Sunt răspândiți în mai multe orașe ale țării, ca de pildă Arad, Sighişoara, Iaşi, Slatina, Târgu Mureş, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Bârlad, Alba Iulia, Sighetu Marmaţiei, Vaslui şi Brăila, și învață românește în licee. Așa se face că vorbesc fluent limba română.

Recent, tinerii au pornit într-un tur de două săptămâni, pentru a admira frumusețile țării, ziua de vineri găsindu-i în Oradea, pe Corso.

"E foarte frumos aici (n.r. în România). E foarte diferit în fiecare oraş, dar aici (la Oradea n.r.) e cel mai frumos! Aveți o arhitectură foarte frumoasă și diferită", a spus, potrivit unui scurt clip postat pe Facebook de jurnalistul Bogdan Băcilă, o tânără care ţinea în mână steagul Argentinei. 

La finalul clipului, tinerii au transmis un mesaj pentru români şi pentru orădeni în speciali. Ţinând în mână steagurile a căror state aparţine, au strigat în cor "Iubim Oradea".