Liniile de tramvai de pe bulevardul Cantemir, de peste drum de blocul Cicero, au fost, din nou, sâmbătă seară, capcane pentru o maşină condusă de o şoferiţă neglijentă. Seat-ul roşu cu număr de Cluj, prins între linii, a blocat jumătate de oră traficul tramvaielor, până când o echipă a OTL a reuşit să-l tracteze... cu un tramvai!

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19.30, la intesecţia Cantemir-Costaforu, unde conducătoarea auto a virat neglijent la dreapta, spre cartierul Nufărul, dar nu a nimerit carosabilul, ci a încălecat liniile de tramvai, încurcată probabil şi de vremea ploioasă.

Curios e că femeia nu şi-a dat seama decât foarte târziu că nu se află pe şosea, rulând mai bine de 50 de metri, până când maşina a rămas „înţepenită”. „Ce să fac? Nu am văzut bine! Am fost orbită de lumini”, explica ea, răstit, unui pasager din propria maşină, care îi reproşa, iritat, că nu a simţit că „s-a terminat asfaltul”.

La faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj al Poliţiei Locale Oradea, care i-a luat datele şoferiţei şi, în paralel, a căutat soluţii pentru a degaja traficul. Dinspre Nufărul, trei garnituri de tramvai au oprit una în spatele ceielailalte, iar dinspre Oradea Plaza alte două, unii pasageri coborând şi luând-o pe jos când au văzut care este cauza blocajului.

Un echipaj de intervenţie al OTL a sosit la „locul faptei” şi, cu ajutorul unui cablu şi a unei garnituri de tramvai, au rezolvat problema. Primul tramvai oprit pe direcţia Centrul Civic - Cantemir s-a apropiat de Seat şi, după ce mașina mică a fost ancorată, cu un poliţist la volan, a tractat-o până pe carosabil. Motorul autorismului funcţiona, dar una din roţi avea pană, plus cine ştie ce alte probleme pe dedesubt...

În nici jumătate de oră, traficul a fost degajat, spre satisfacţia curioşilor de pe margine, care i-au şi felicitat pe poliţiştii locali pentru intervenţia promptă. „Nu puteam lăsa traficul blocat. De-asta suntem Poliţia Locală, să ajutăm pe oricine!”, a răspuns cu modestie unul dintre agenţi.