Cele opt televiziuni regionale ale Digi24, inclusiv cea din Oradea, se închid oficial începând de miercuri, după ce CNA a retras, la cerere, licenţele, anunţă paginademedia.ro.

Digi24 avea opt licenţe regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea şi Timişoara, pe care le primise de la CNA în februarie 2012. 

După cum se ştie, RCS&RDS a anunţat că va închide toate staţiile locale, inclusiv pe cea din Oradea, pe 1 februarie, urmând să lucreze doar cu corespondenţi.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, angajaţilor Digi24 Oradea nu li s-a spus o dată exactă în legătură cu momentul încetării emisiei. Cert este că închiderea Digi24 Oradea este o pierdere reală pentru presa sănătoasă.

Vezi mai jos ultimul jurnal al Digi24 Oradea!

Oficial, motivul invocat în comunicatul Digi / RDS este de ordin financiar. "Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media. Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung", arăta, la vremea respectivă, un comunicat al Digi.

În esenţă, compania controlată de magnatul orădean Zoltan Teszari explică această decizie prin schimbarea "semnificativă" a pieţei media şi a comportamentul de consum al publicului telespectator, "o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă". 

"Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate)", argumentează Digi.

"În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate. În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalului tehnic şi de producţie din studiourile regionale", mai arată comunicatul citat.

De precizat că, în ultima perioadă, postul TV a încheiat colaborarea cu mai mulţi angajaţi, printre care şi nume sonore, printre care Tudor Muşat şi Adriana Nedelea. 

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Adio, Digi!"