Pe malurile Crişului Repede, înainte să apară firele proaspete de iarbă, au "răsărit" gunoaiele. Sute de PET-uri zac lângă râu, în zona podului Prezan, iar în cartierul Gutenberg, situaţia este chiar dezastruoasă. Cursul apei este străjuit de mormane uriaşe de flacoane şi alte plastice. De asemenea, gunoaie sunt şi în râu, plutind la vale spre centrul Oradiei.

"Nu există niciun tomberon în zona Gutenberg, oamenii descarcă din căruţe, maşini, tot felul de gunoaie. Oradea e curată doar în centru, la periferie avem ghetou", a reclamat BIHOREANULUI Alexandru, un cititor revoltat de gunoaiele care zac îndeosebi în zona străzilor Pietrişului şi Digului din Gutenberg.

Gunoaiele de pe cursul râului vor fi strânse, săptămâna viitoare, de muncitorii ABA Crişuri, a promis directorul instituţiei, Sorin Guler, la solicitarea BIHOREANULUI. "Voi da dispoziţie ca o echipă să cureţe cursul râului în municipiu şi, ulterior, vă vom transmite şi rezultatele", a declarat Guler.

Anul trecut, muncitorii ABA Crişuri au curăţat Crişul Repede de gunoaie de două ori, strângând de fiecare dată cantităţi impresionante.

În schimb, malurile Crişului, în zonele care nu sunt inundabile, sunt în responsabilitatea Primăriei Oradea, dar nu sunt curăţate periodic, ci doar sporadic, cu deţinuţi sau cu persoanele obligate să presteze muncă în folosul comunităţii.

Anul trecut, BIHOREANUL a mai semnalat problema malurilor ticsite de gunoaie şi, după cum se vede, o soluţie încă nu s-a găsit.