Capela ortodoxă din satul Chiraleu, pe care Primăria Chişlaz a cheltuit mai bine de 100.000 lei până s-o termine în urmă cu trei ani, zace şi acum nefolosită.

Oamenii locului zic cu obidă că lucrarea nu e nici acum recepţionată şi întăbulată de administraţia comunei şi, ca atare, nu-i legată nici la reţeaua electrică, deşi încă din 2016 edilii au promis că se vor ocupa de finalizarea procedurilor. Motivul? Aleşii locali n-au reuşit să se înţeleagă dacă imobilul să rămână în grija Primăriei ori să-l dea Bisericii, iar asta pentru că administratorul ar fi fost obligat să fie prezent la fiece înmormântare, dar şi să plătească facturile pentru curentul consumat de instalaţia de climatizare, chestiune de care n-ar fi fost interesată nici Biserica, nici Primăria.

Edilul, Kosztandi Mihai, i-a promis solemn lui Bihorel că în cel mult o lună clădirea va fi deschisă, iar sătenii nu vor mai fi obligaţi să facă slujbele tot ca pe vremea străbunicilor, adică în curtea defunctului, indiferent dacă e vânt, ploaie, îngheţ sau caniculă. N-ar fi prima dată când promite, dar, aflat la final de mandat şi fără gânduri pentru un altul, poate că o face dezinteresat...