Prima şedinţă de Colegiu Prefectural condusă de Dumitru Ţiplea şi desfăşurată miercurea trecută a demonstrat cât de greu se urnesc instituţiile publice la început de an. La fiecare reuniune lunară, două sau trei servicii deconcentrate trebuie să prezinte un raport de activitate sau detaliile unei probleme de actualitate.

Practic, directorii sunt scoşi la tablă, trebuind să arate în faţa reprezentantului Guvernului cu ce se ocupă ei şi subalternii lor. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a fost scoasă la raport la penultima şedinţă, la sfârşitul lunii octombrie, dar săptămâna trecută, surpriză: alături de Jandarmeria Bihor s-a aflat din nou pe ordinea de zi a Colegiului.

Întrebat de ce AJOFM îşi prezintă activitatea încă o dată, prefectul Ţiplea a recunoscut: la şedinţă fuseseră programate alte instituţii, dar directorii acestora i-au zis că încă nu s-au dezmeticit după sărbătorile de iarnă şi n-au pregătit niciun raport, scuză pe care şeful AJOFM, Békési Csaba, n-a invocat-o.

Bihorel crede că prefectul ar trebui să ţină la îndemână lista directorilor care s-au dovedit incapabili să iasă la raport. Nu de alta, dar poate ar trebui să-i lase pe alţii în locul lor.