Întâi n-au fost bune proiectele, apoi n-au fost destui banii, pe urmă n-au fost clare regulile! Construcția drumurilor colectoare și a pasajului care va deservi viitorul centru intermodal din Episcopia Bihor este blocată în stadiu de proiect de mai bine de un an.

Dacă prima licitație, din februarie 2018, a fost anulată din cauza caietului de sarcini incomplet, la a doua și la a treia, din decembrie 2018 și din martie 2019, nu s-a prezentat nimeni, din cauza prețului prea mic oferit constructorilor.

A patra procedură de atribuire, organizată după ce prețul lucrării a fost majorat la 33,6 milioane lei (iniţial erau 25 milioane), a fost anulată și ea luna trecută, din cauza numărului prea mare de cereri de clarificare, erori și necorelări din caietul de sarcini.

Finanțată cu fonduri europene, investiţia va fi scoasă la licitație din nou, a cincea oară, la începutul lunii ianuarie, de data aceasta cu proiectarea licitată separat, pentru ca abia apoi, cu proiectul finalizat, Primăria să caute şi un constructor. Poate a șasea oară va fi cu noroc!