Vârstnicii orădeni încearcă zadarnic să convingă municipalitatea să reînfiinţeze stația de autobuz 17 de la magazinul Crișul.

Suspendată în urmă cu trei ani, în timpul lucrărilor pentru reabilitarea zonei, stația a fost rezervată ulterior taximetrelor. Bătrânii au cerut în mod repetat redeschiderea ei pentru a fi cât mai aproape de pietonalul Republicii, unde funcționează Casa de Pensii, Spitalul Militar și alte instituții la care se mai duc.

La sfârșitul lunii noiembrie demersurile au fost reluate de unul dintre liderii organizației de pensionari a PNL Oradea, Ilie Secară, în speranța că, având aceeași culoare a carnetului de partid cu șeful Direcției Tehnice, Mircea Ghitea, va avea mai multe șanse de reușită.

S-a înșelat. Omul nici n-a apucat să își spună bine păsul că directorul i-a retezat-o scurt, spunându-i că știe pentru ce a venit, dar că demersurile sale sunt zadarnice, fiindcă stația nu se va redeschide și, în general, are prea mult de lucru ca să-și piardă timpul cu astfel de nimicuri.

Luat din scurt, bătrânul abia a mai găsit ușa de ieșire. Bihorel îi transmite să se consoleze cu gândul că, oricum, nu peste mult timp va ieși și Ghitea la pensie și va înțelege mai bine problemele vârstei a treia. De la firul ierbii...