Intrarea și foaierul teatrului pentru copii și tineret „Arcadia” au fost redecorate de către voluntarii clubului Rotary Oradea Art-Nouveau. Lucrările de renovare au costat 32.000 lei. 

Rezultatul muncii voluntarilor a fost prezentat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în foaierul proaspăt renovat. La eveniment au fost prezenţi preşedinta clubului Rotary Oradea Art Nouveau, Daniela Ionaşcu, directorul interimar al Teatrului Regina Maria, Elvira Rîmbu, şi directorul artistic al trupei "Arcadia", Şerban Borda.

Donația a fost posibilă după ce voluntarii Rotary au organizat mai multe evenimente în cadrul cărora au strâns bani pentru proiectul „Adoptă o clădire”, care presupune reabilitarea mai multor clădiri din oraș, cea dintâi aleasă fiind cea a teatrului pentru copii. 

Primul eveniment creat de voluntari s-a intitulat "Un glob de iubire", constând într-un târg în care aceștia au vândut produse handmade, cu ocazia Târgului de Crăciun Oradea. Cel de-al doilea eveniment a fost spectacolul de teatru "Ca la noi la nimenea", care l-a avut în rol principal pe actorul Sebastian Lupu, fostul director artistic al teatrului "Arcadia", toți banii strânși din vânzarea biletelor fiind direcționați proiectului. Colecta a fost încheiată cu lansarea cărţii "Stilul vestimentar masculin contemporan" de Nicolas Shiffer, 40% din încasări fiind alocate pentru renovare. 

Din cei 32.000 lei strânşi, voluntarii au zugrăvit, peste vară, holul şi foaierul, au cumpărat o mochetă care a fost aşezată la intrarea în teatru, au schimbat becurile din foaier cu leduri, au împodobit pereţii cu tablouri şi au igienizat grupurile sanitare. „Primii copii care au venit săptămâna trecută la teatru au simțit deja mirosul proaspăt încă de la intrare”, a povestit directorul trupei „Arcadia”, Șerban Borda. 

Proiectul de redecorare va mai cuprinde şi înfrumuseţarea pereţilor din hol cu mai multe poze înrămate în care sunt surprinși actorii teatrului jucând pe scenă. 

Pe de altă parte, faţada teatrului "Arcadia" va fi şi ea reabilitată, printr-un proiect al Consiliul Judeţean aprobat la sfârşitul lunii mai.

Tot în cadrul proiectului "Adoptă o clădire", clubul Rotary Oradea Art Nouveau va mai organiza în perioada următoare evenimente caritabile cu scopul de a strânge bani pentru reabilitarea orgii din interiorul sinagogii Sion.