Viaţa unei fetiţe de 7 zile a fost salvată, sâmbătă, în Oradea de un doctor al SMURD şi de un pompier al ISU Crişana. Fetiţa se afla în stop cardio-respirator când, disperaţi, părinţii ei, doi cetăţeni străini, au blocat cu maşina lor o autospecială a pompierilor chiar la intrarea în sediul ISU Crişana pentru a cere ajutor.

"În jurul orei 13.40, pe strada Avram Iancu din municipiul Oradea, la câţiva metri după ieşirea din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", o autospecială de primă intervenţie şi comandă a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens, conducătorul autoturismului şi soţia acestuia, cetăţeni străini, vizibil panicaţi, solicitând ajutorul comandatului Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborâse din autospecială pentru a afla motivul acestui gest. În câteva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat că viaţa sugarului aflat pe bancheta din spate a maşinii, în scaunul auto, era în pericol, acesta aflându-se în stop cardio-respirator", a transmis, sâmbătă, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Horia Cheregi a ordonat şoferului autospecialei să alerteze forţele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoţească cu autoturismul în curtea unităţii, "unde, în mai puţin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului", a mai precizat reprezentanta ISU.

Cum echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea era în misiune, sugarul a fost preluat de doctorul Dacian Juca, coordonatorul dispeceratul medical, "care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detaşamentului 1 Oradea, i-au acordat bebeluşului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reuşind în câteva secunde să-l readucă la viaţă".

În aplauzele pompierilor şi spre bucuria tuturor, fetiţa şi-a revenit şi a început să plângă. Ea a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, pentru mai multe investigaţii.