Antrenorul Cristian Achim a fost mai exuberant ca niciodată, sărind şi cântând cu fanii, căpitanul Andrei Mandache l-a imitat pe Goraj Gajovic, care sărbătoreşte coşurile de trei puncte printr-un gest de pistolar, Martin Zeno s-a jucat cu cei mai mici fani cu confetti, iar apoi a început "ofensiva" fotografiilor şi selfie-urilor.

Acestea au fost ingredientele serii de miercuri, în Arena Antonio Alexe, unde proaspeţii campioni ai României la baschet masculin, jucătorii echipei CSM Oradea, au prezentat în faţa fanilor orădeni trofeul câştigat marţi la Bucureşti.

Conducerea clubului CSM Oradea a plănuit iniţial o sărbătoare în aer liber, în Piaţa Unirii, aceasta fiind mutată, însă, în Arena Antonio Alexe din cauza ploii.

În sală, după ora 20, s-au adunat circa 1.000 de fani ai echipei orădene, care au scandat bucuroşi, în repetate rânduri, "CSM suntem noi! Campionii României suntem noi!".

Pe rând au intrat în sală preşedintele clubului, Şerban Sere, antrenorul Cristian Achim – mai voios decât l-au văzut fanii vreodată –, staff-ul tehnic şi jucătorii, toţi purtând tricouri negre cu inscripţia Lion King, adică Regele Leu, fiind ştiut faptul că atât jucătorii cât şi suporterii orădeni îşi spun Leii Roşii.

Printre cei mai aplaudaţi jucători au fost Martin Zeno, Kris Richard, MVP-ul finalei, şi căpitanul echipei orădene, Andrei Mandache, căruia suporterii i-au scandat: "Eşti o valoare!". Atât Mandache, cât şi Bogdan Ţîbîrnă au stat pe scaune în timpul prezentărilor, căci altfel şchiopătau din cauza accidentărilor suferite în finala cu Steaua.

Evenimentul a avut un singur minus, acela că sistemul de sonorizare nu a făcut faţă ocaziei, fanii neputând să-i înţeleagă pe cei mai mulţi dintre jucători în timp ce-şi spuneau scurtele speech-uri.

Mai tare şi mai clar a vorbit antrenorul Cristian Achim (foto), care le-a mulţumit jucătorilor săi, despre care a spus că îi "iubeşte maxim", dar şi echipei tehnice care l-a susţinut pe parcursul sezonului.

Tot el le-a mulţumit în mod special suporterilor orădeni şi le-a spus că, deşi a fost un sezon dificil, a simţit după fiecare meci, când a mers să-i salute pe aceştia, că sunt alături de el.

La eveniment nu au participat reprezentanţi din conducerea Primăriei, însă preşedintele Clubului Sportiv Municipal, Şerban Sere, a mulţumit municipalităţii pentru susţinerea echipei, menţionându-i totodată şi pe sponsorii acesteia.

Evenimentul s-a încheiat cu o ploaie de confetti care a aterizat peste noii campioni ai României la baschet, urmată de o sesiune de fotografii şi autografe.

Între timp, miercuri seara, pe turnul Primăriei a fost atârnat un banner imens în culorile CSM Oradea, roşu şi albastru, cu mesajul "Campionii României".

Titlul câştigat, marţi, la Bucureşti este cel de-al doilea din istoria clubului CSM Oradea, primul fiind trecut în palmares la finalul sezonului 2015-2016.