După un meci intens, campioana en-titre a României, CSM CSU Oradea şi-a învins, vineri seara, pe teren propriu marea rivală, echipa U BT Cluj Napoca, scorul final fiind de 75-63.

Spre deosebire de celelalte confruntări din acest sezon, de data aceasta elevii lui Cristian Achim au fost cei care au dominat partida pe tot parcursul ei, spre încântarea celor circa 2.000 de fani care au umplut Arena Antonio Alexe şi au scandat "CSM suntem noi! Campionii României suntem noi!".

Meciul a fost tensionat în unele momente. De altfel, au fost şi unele faze în care baschetbalişti ai celor două echipe erau gata să se ia la harţă, conflictele fiind aplanate de colegi şi de arbitri.

Cel mai productiv jucător al Oradiei în meciul de vineri a fost Kris Richard, cu 20 de puncte, urmat de Giordan Watson, cu 14 puncte, trei pase decisive şi trei intercepţii, respectiv de Nikola Markovic, care şi-a trecut în cont 11 puncte şi opt recuperări. De la Cluj, Kyndall Dykes a terminat meciul cu 14 puncte, în timp ce Nandor Kuti a înscris 10 puncte.

Din păcate, victoria cu U BT Cluj este una care nu va schimba poziţia echipei orădene în Top 6. Este cert că CSM CSU Oradea va încheia pe locul al treilea şi, în play-off, va juca aşadar cu ocupanta locului şase.

"Am convingerea fermă că dacă am fi evitat toate problemele prin care am trecut locul nostru în clasament ar fi fost 1 sau 2. Evident aceasta este o discuție inutilă, dar noi am trecut prin anumite situații care nu au depins de noi. Suntem pe acest loc și vom lupta. Vom da tot ce putem. Îmi doresc să fim sănătoși", a spus antrenorul orădenilor, Cristian Achim, după meci.

În schimb, şansele şi aşa slabe ale U BT Cluj Napoca de a termina pe locul I această etapă a campionatului s-au diminuat şi mai mult, fiind aproape nule.

La meci a asistat şi Sean Barnette, un sportiv apreciat de fanii orădeni, care s-a întors de curând în lotul CSM după o problemă medicală. La finalul meciului, Barnette a fost asaltat de suporteri, care au vrut să se fotografieze alături de el şi să-i ureze "bun venit".

La începutul partidei, jucătorii echipei gazdă au arătat că sunt împotriva bullying-ului şi au purtat, la prezentare, tricouri cu mesajul "Împreună împotriva bullying-ului! Să luăm atitudine!", pe care apoi le-au înmânat copiilor care-i însoţesc mereu la începutul meciului pe teren.

Campania este una iniţiată de Poliţia Bihor şi va fi continuată în mai multe şcoli din judeţ. Baschetbaliştii de la CSM îi vor însoţi pe poliţişti la mai multe întâlniri cu elevii, promovând mesaje despre efectele bullying-ului.

Merită precizat că orădenii vor juca împotriva U BT Cluj Napoca şi în semifinalele Cupei României. Final four-ul acestei competiţii va avea loc în perioada 17-18 aprilie în Sala Polivalentă din Cluj.

Vezi în video-ul de mai jos atmosfera de la meci!