Gazdă obişnuită a meciurilor de baschet şi handbal, sala Antonio Alexe se va transforma sâmbătă într-o arenă de luptă între greii artelor marţiale.

Prima gală din circuitul internaţional de K1 Superkombat din acest an va avea loc la Oradea şi îl va readuce în ring pe cel mai puternic om din Bihor, Alexandru Lungu, care vrea să-şi pună la podea adversarul, în faţa propriilor fani.

Înfruntarea greilor

Peste 1.000 de spectatori priveau în noiembrie 2011, la Oradea Shopping City, ultimul show de arte marţiale organizat aici ca la carte. Iniţiatorii galei de atunci se întorc acum cu primul World Grand Prix K1 din circuitul mondial Superkombat, lansat şi deţinut de promoterul Eduard Irimia. Evenimentul va avea loc pe 6 aprilie, de la ora 21, la Arena Antonio Alexe, iar main-event-ul serii va fi lupta lui Alexandru Lungu, în cel de-al cincilea său meci de K1, cu englezul Jason Dutton.

Înalt de 1,90 şi cântărind 130 kg, britanicul e specialist în Muay Thai, adică boxul thailandez, stil care implică folosirea pumnilor, picioarelor, coatelor şi genunchilor. "Sunt convins că meciul va începe tare. Dutton este un adversar care merge pe bătaie, nu un tip tactic", spune Lungu despre oponentul său. Tocmai de aceea, orădeanul promite spectacol din plin. "Îl voi lua tare de la început şi nu mă voi opri până nu îl văd la podea", zice luptătorul acomodat până acum cu MMA, în care se practică şi lupta la podea. "M-am obişnuit însă şi cu K1, căci asta înseamnă să fii luptător profesionist", spune Sandu.

KO din prima

Aşa cum face de altfel de mai mulţi ani, sportivul orădean se antrenează pentru marea partidă la sala lui Ciprian Sora din Bucureşti, dar este bucuros că va lupta din nou acasă. "Orădenii mă încurajează în momentele grele ale meciului şi mă împing înainte. Totuşi, este şi o mare presiune, fiindcă toată lumea aşteaptă să câştig".

Organizatorii promit că şi de această dată inclusiv intrarea în arenă a fostului campion mondial de judo va fi una spectaculoasă, Lungu urmând să fie încurajat de prietenul său Puya, care a venit la Oradea şi la gala din 2011, când orădeanul l-a făcut knock-out pe americanul Neil Cooke încă din primul minut.

Un alt meci important al galei va fi înfruntarea dintre bucureşteanul Bogdan Stoica, cunoscut pentru loviturile sale de genunchi din săritură şi deţinător al recordului pentru cel mai rapid KO din Local Kombat (sub 8 secunde), şi italianul Romano Romasco. Lupta este încadrată la categoria -92 kg şi va fi prima de după accidentul rutier prin care Stoica a trecut în vara lui 2012 şi din care a ieşit cu mai multe coaste rupte.

Live în toată lumea

Cea de-a treia luptă importantă a serii se va da la categoria +96 kg, între clujeanul Benjamin Adegbuyi (al cărui tată e un nigerian căsătorit cu o româncă), sportiv care a câştigat 14 din cele 17 meciuri de kickboxing pe care le-a disputat, şi colosul marocan Mohamed Bellazar, câştigătorul selecţiilor SuperKombat din Germania.

Pe lângă evenimentele principale, spectatorii vor putea vedea şi o aşa-numită "piramidă" de patru, în care vor lupta tineri descoperiţi de promoterul Eduard Irimia la selecţii organizate atât în Europa, cât şi în America de Sud: Muamer Tufekcic (Bosnia) se va confrunta cu Corrie Robins (Marea Britanie), iar Nikolaj Falin (Germania) cu Jaizirinho Rozenstruik (Surinam), câştigătorii urmând să dispute finala "piramidei".

La fel ca anul trecut, Gala Superkombat World Grand Prix va fi transmisă în direct de Eurosport în peste 80 de ţări din patru continente. În România, evenimentul va putea fi urmărit şi pe Eurosport România, Sport.ro şi PRO TV. Orădenii au însă un avantaj: pot fi chiar acolo. Biletele, în valoare de 50 de lei, s-au pus deja în vânzare la sala Antonio Alexe şi în reţeaua eventim.ro. Aşa că, daţi-i bătaie!