Complexul KingsLand din Ineu va găzdui, sâmbătă, un eveniment sportiv caritabil: Qubiz Bike Ride, un concurs deschis bicicliştilor de toate vârstele, cu strângere de fonduri pentru proiectele educaţionale Fondul de Burse şi Fondul Ştiinţescu.

Competiţia va avea trei trasee de lungimi diferite: de 45 km (traseu competiţional), 21 km (traseu pentru amatori) şi 10 km (cursă dedicată familiilor).

"Vor fi premiaţi primii trei finalişti pe traseul Race 45 km pentru fiecare categorie de vârstă: masculin/feminin 14-18 ani, masculin/feminim 18+. Pentru proba Open şi pentru Cursa familiei se vor organiza tombole cu premii surpriză înaintea startului", arată organizatorii, într-un comunicat transmis marţi.

Un aspect important este că toţi banii din înscriere şi donaţii din timpul evenimentului vor fi transferaţi către una din cele două cauze educaţionale, la alegerea participanţilor şi donatorilor.

Fondul de Burse şi Fondul Ştiinţescu sunt proiecte derulate de Fundaţia Comunitară Oradea şi sprijină educaţia copiilor şi tinerilor prin oferirea posibilităţii de a achiziţiona rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, cât şi prin finanţarea unor programe de dezvoltare în ştiinţă şi tehnologie. Participanţii pot alege proiectul pentru care doresc să doneze prin taxa de participare.

Concursul este organizat de compania Qubiz în parteneriat cu clubul sportiv Xterra Sport Bihor şi se află la a treia ediţie.