Bihorenii sunt invitaţi în weekend, la Cetate, unde specialişti din mai multe ţări vor face demonstraţii de dresaj canin, la cel mai mare concurs de mondioring, adică sport canin, organizat în această toamnă în România.

Intitulat "Toamna Cetăţii Orădene", concursul se va ţine pe trei categorii de dificultate şi conţine trei probe: subordonare (mers la pas, aport, trimitere înainte, refuz de hrană, schimbare poziţii şezi - culcat - stai de la distanţă, cheta unui obiect, rămânere pe loc cu distragere atenţie), sărituri, respectiv pază şi apărare.

"Examenele de mondioring se vor încheia cu decernarea titlului de CACIT, un titlu foarte important, apreciat de iubitorii acestui sport canin şi obţinut cu susţinerea Clubului de Dresaj Canin din România, club de specialitate al Asociaţiei Chinologice Române şi membru al Federaţiei Chinologice Internaţionale", se arată într-un comunicat al Clubului Mondioring România, care organizează concursului, în colaborare cu Club Ciobănesc Belgian şi Olandez România şi cu sprijinul Primăriei Oradea.

Vor concura pentru titlul suprem peste 30 de câini din România, Slovacia, Polonia, Cehia, Ungaria şi Austria. Probele se vor desfăşura sâmbătă, începând cu ora 7, iar duminică între orele 7 şi 18. Accesul curioşilor este liber.

Un concurs similar a avut loc şi în primăvară, când peste 40 de căţei, majoritatea din rasele Ciobănesc german şi Malinois, din şase ţări europene (România, Ungaria, Italia, Polonia, Austria, Cehia), au fost în "sesiune" la Oradea, la Cupa Braveheart Oradinum.

Iniţiatorul acestor competiţii este Alexandru Bondar, orădeanul care, alături de căţeluşa lui Dilara, a devenit campion mondial la dresaj, în 2015.