Franța a învins Croația, scor 4-2, în finala Cupei Mondiale 2018, care s-a desfășurat în Rusia, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Într-unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria turneelor finale, scorul a fost deschis în minutul 18, prin autogolul lui Mandzukic, după o centrare de pe dreapta a lui Griezmann. Croații au luptat și au egalat 9 minute mai târziu, prin șutul lui Perisic de la marginea careului de 16 metri, în diagonală.

La scurt timp, Franța a primit un penalty cu ajutorul VAR, după un henț comis de Perisic în careu. Griezmann l-a transformat, iar scorul pauzei a fost 2-1.

În repriza a doua, Franța a lovit pe contraatac, iar Pogba și Mbappe au marcat în minutele 59 și 65. Mandzukic a redus din handicap 4 minute mai târziu, după un cadou făcut de Lloris, care a pierdut mingea în careu. În timpul meciului, trei suporteri au intrat pe teren, dar ei au fost scoşi rapid, cu ajutorul jucătorilor croaţi.

Scorul final în meciul arbitrat de argentinianul Nestor Pitana a fost 4-2, iar Franța se bucură de un trofeu mondial cu naționala după 20 de ani.

Cucerirea celui de-al doilea trofeu din istoria Cupei Mondiale i-a scos pe francezi în stradă. Numeroşi oameni s-au adunat în centrul Parisului, pentru a celebra reuşita.