Atacantul bihorean George Puşcaş a făcut un gest emoţionant, duminică seara, la Ploieşti, după ce a marcat singurul gol al partidei dintre România şi Malta din preliminariile Euro 2020.

Odihneşte-te în pace, Darius!

După ce a marcat în minutul 47, printr-o lovitură cu capul, în urma unei centrări a lui Ianis Hagi, jucătorul echipei Reading a ţinut spre camerele de filmat un tricou alb imprimat cu fotografia lui Darius Bala, tânărul orădean care a murit la doar 18 ani în urma unui accident rutier petrecut pe centura Oradiei.

Pe tricou fusese scris mesajul: "Odihneşte-te în pace, Darius Bala!". 

Meci dezamăgitor

George Pușcaș a înscris singurul gol în al doilea minut al reprizei secunde și a adus trei puncte care țin în viață șansele de calificare ale "tricolorilor" la Campionatul European din 2020, în ciuda jocului dezamăgitor prestat de jucătorii lui Cosmin Contra. De cealaltă parte, Malta a semănat cu România din finalul meciului cu Spania, sperând la un rezultat de egalitate până în ultimele momente.

Răzvan Marin a avut un gol nevalidat în minutul 11, pentru un ofsaid în care se afla Florin Andone, iar Farrugia a trimis mingea în poarta lui Tătărușanu, tot din ofsaid, în minutul 88.

Fan al fotbalului

Tânărul Darius Bala, elev la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, s-a stins din viaţă vineri seara într-o clinică din Timişoara, după aproape două luni de chinuri şi intervenţii chirurgicale. Pe 13 iulie, după ce n-a adaptat viteza la condiţiile de drum, Darius, aflat la volanul unui Mercedes, a izbit un parapet metalic şi un stâlp de pe marginea centurii Oradiei.

Maşina lui a fost făcută zob, iar băiatul s-a ales cu leziuni grave. El a suferit două intervenţii chirurgicale şi a avut nevoie de numeroase transfuzii de sânge. Medicii n-au reuşit, însă, să-l salveze. 

Darius Bala era un mare fan al sportului, şi al fotbalului în special. De altfel, pe profilul său de Facebook, tânărul orădean îşi postase la "fotografia de copertă" o imagine cu George Puşcaş şi portarul Ionuţ Radu, doi dintre liderii Naţionalei U21 a României.

Citeşte şi:

A murit tânărul orădean Darius Bala, cel care, în luna iulie, a izbit cu maşina un parapet de pe centura Oradiei