Fotbalistul orădean Ioan Hora va semna cu Dinamo, menirea lui fiind să salveze sezonul echipei, alături de Mihai Răduţ, și el proaspăt cooptat în echipă.

"Dinamo trece printr-una dintre cele mai proaste perioade din istoria sa de 70 de ani, dar Mircea Rednic încă speră să salveze sezonul. Mai are doar cinci meciuri la dispoziţie, dar cu toate acestea planurile sale au mize importante. Între jucătorii pe care i-a convins să vină la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare se află şi Ioan Hora şi Mihai Răduţ. Doi fotbalişti de valoare, cu mare experienţă", a anunțat DigiSport.

Potrivit sursei citate, "Mihai Răduţ şi Ioan Hora ar fi cele mai importante transferuri făcute de Mircea Rednic de când a revenit, pentru al patrulea mandat, la Dinamo".

Hora, în vârstă de 30 de ani, era în ultima perioadă liber de contract, cel mai recent evoluând la Elazigspor, după cum scrie gsp.ro.

Anterior, el a jucat la CFR Cluj (91 de meciuri, 7 goluri, 5 pase de gol), Gloria Bistriţa (56 de meciuri, 6 goluri, 1 pasă de gol), ASA Tg Mureş (48 meciuri, 13 goluri, 7 pase de gol), Pandurii (40 de meciuri, 21 de goluri, 4 pase de gol), UTA (33 meciuri, 3 goluri), Konyaspor (27 meciuri, 3 goluri), Akhisarspor (17 meciuri, 4 goluri) și Elazigspor (15 meciuri, 3 goluri, 2 pase de gol).

Fotbalist de o valoare incotestabilă, în 2010 CFR Cluj plătea pentru Hora 700.000 de euro echipei Gloria Bistriţa, iar în 2016, Konyaspor plătea 550.000 de euro Pandurilor, după cum notează DigiSport.

Ioan Hora este căsătorit cu prezentatoarea tv orădeană Romana Hora, fostă Fărcaş, cu care are împreună o fetiţă, Nadia, în vârstă de aproape 2 ani.