Tinerii fotbalişti ai României şi-au încheiat, joi seara, parcursul în Campionatul European. Sportivii antrenaţi de Mirel Rădoi n-au reuşit să se califice în finala turneului, fiind învinşi în semifinale puternica selecţionată a Germaniei cu scorul de 2-4.

Câţiva dintre fotbaliştii tricolori nu şi-au putut stăpâni lacrimile la final.

"Vreau să le mulţumesc celor care au fost astăzi la stadion, colegilor mei, antrenorilor. Germania a fost mai bună probabil în ultimele minute ale meciului", a spus George Puşcaş într-un interviu acordat "la cald" Televiziunii Române.

"Trebuie să fim mândri că suntem români. Suntem mândri că am adus România aici. (...) Toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. 
Pot plânge de fericire, că de tristeţe nu am de ce, azi oricum s-a scris istoria aici. Trebuie să plecăm mândri de aici, pentru că avem fotbal şi vom demonstra de acum lumii că România are calitate", a mai spus fotbalistul bihorean.

Primul gol a fost marcat de Germania, prin Amiri, în minutul 21. România a egalat prin bihoreanul George Puşcaş, care a executat cu succes un penalty în minutul 26, după ce un jucător al echipei adverse l-a faultat pe Ianis Hagi. 

Pe finalul primei reprize, când naţionala României a avut mai multe faze importante, tot George Puşcaş a fost cel care a reuşit să marcheze, printr-o lovitură de cap. În minutul 44, deci, a fost 2-1 pentru România.

A doua repriză a fost, însă, din păcate, una în care echipa Germaniei a fost mult mai "flămândă" şi a avut numeroase faze spectaculoase şi ocazii importante.

În minutul 51, Waldschmidt a egalat din penalty. Lovitura a fost dictată după un fault făcut de Ianis Hagi în careu.

După mai multe ocazii ratate, Germania a reuşit să treacă în avantaj pe final, în minutul 90, când Waldschmidt a executat perfect o lovitură liberă de la 22 de metri. Ultimul gol a fost marcat tot de nemţi în minutul 90+4.

Partida s-a desfăşurat pe o căldură mare la Bologna în faţa a 16.200 de spectatori, din care, scrie adevarul.ro, 15.000 au fost români

(foto: uefa.com)