Formaţia orădeană de polo pe apă feminin CS Crişul Torpi s-a clasat pe locul IV, ultimul, la ediţia din acest an a Cupei României.

Cel de-al doilea şi ultimul turneu al competiţiei s-a desfăşurat în weekend, de vineri până duminică, la Bazinul Tolea Grinţescu - Floreasca din Capitală, unde orădencele au cedat toate cele trei partide disputate.

În prima partidă, CS Crişul Torpi a întâlnit echipa de pe primul loc, în urma turneului de la Oradea, Rapid Bucureşti, în faţa căreia a cedat cu scorul de 3-19. Apoi, ziua următoare, sâmbătă, tânăra echipă bihoreană s-a confruntat cu Steaua, cedând şi de această dată, aşa cum era de aşteptat, cu scorul de 3-15.

În fine, duminică, în etapa a III-a a turneului, orădencele au jucat în compania celor de la Dinamo, cărora le-au marcat mai multe goluri, dar tot au fost învinse, scor 8-16.

Fără nicio victorie şi fără niciun punct, CS Crişul Torpi a încheiat Cupa României, anul acesta, pe locul IV, trofeul fiind adjudecat, în premieră, de echipa unde evoluează în prezent căpitanul echipei naţionale, orădeanca Johanna Toth, Rapid Bucureşti.

Giuleştencele au învins, sâmbătă, în etapa a II-a, echipa Dinamo, cu 12-9, iar duminică, în ultimul joc, au remizat în faţa Stelei cu 6-6. Şi orădeanca Johanna Toth aducându-şi un aport în acest succes, prin evoluţie, dar şi prin golurile marcate.

Cum şi Steaua a învins pe Dinamo, cu 6-5, clasamentul final al Cupei României, a avut-o pe primul loc pe Rapid, cu 16 puncte, pe locul II, pe Steaua, cu 13 puncte, iar pe poziţia a III-a, pe Dinamo, cu 6 puncte.

"Pentru mine, pe plan personal, câştigarea Cupei României este o performanţă foarte mare, fiind primul trofeu împreuna cu echipa Rapid, plus de asta, şi pentru Rapid este primul trofeu câştigat, lucru care mă bucură şi mai mult, pentru că am contribuit la această performanţă", a declarat, după competiţie, pentru BIHOREANUL, orădeanca Johanna Toth (foto).