CSM Oradea a anunţat, marţi după amiaza, că baschetbalistul sârb Dragan Zekovic, unul dintre cei mai buni jucători ai Campioanei României în sezonul trecut, a semnat un nou contract cu echipa orădeană, valabil pentru sezonul 2019-2020, cu opţiunea de prelungire pentru încă unul. 

"Vreau să mulţumesc pentru încrederea pe care clubul şi suporterii o au în mine. Voi face tot posibilul să întorc încrederea învestită în mine. Hadeţi să fim din nou campioni!", a transmis sportivul înalt de 2.09 metri după semnarea contractului.

În vârstă de 32 ani, Zekovic, unul dintre preferaţii fanilor orădeni, evoluează la poziţiile 4-5. El a început să joace pentru CSM CSU Oradea în noiembrie 2018, deci după începerea sezonului, şi a avut un rol important în obţinerea titlului naţional.

Potrivit site-ului csmoradea.ro, Zekovic a avut 28 apariţii în uniforma CSM CSU Oradea în Liga Naţională, respectiv patru în Cupa României. El a contribuit cu 11.4 puncte, 3.6 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.5 intercepţii şi 0.4 capace în 23:24 minute pe meci pentru 10.2 la eficienţă. De asemenea, ex-iugoslavul a avut procentaje de 60% la aruncările de două puncte, 32% la trei puncte, respectiv 80% la linia de pedeapsă.

Sârbul a jucat timp de 12 sezoane ca profesionist, în mai multe ţări. În România a mai jucat la Asesoft Ploieşti şi la Steaua.

În 2013, Dragan a fost diagnosticat cu o boală cumplită, după cum se aminteşte pe site-ul clubului CSM, fără a se preciza despre ce boală a fost vorba. 

"Cariera lui Zekovic s-a oprit în decembrie 2013. El a efectuat tratamente şi efectele acestora au fost benefice. Dragan a reuşit să-şi reia cariera în vara anului 2016, când a semnat cu Karpos Sokoli, în Macedinia şi Liga Adriatică. În vara anului 2017, pe lângă faptul că s-a căsătorit, Zekovic a semnat cu CSM Steaua EximBank Bucureşti", au mai precizat reprezentanţii clubului.