Antrenorul echipei de baschet U BT Cluj-Napoca a anunţat, luni seara, după înfrângerea din semifinala cu CSM CSU Oradea, că îşi dă demisia şi îşi asumă eşecul.

Luni seara, baschetbaliştii orădeni s-au calificat în finala Ligii Naţionale a României după ce au câştigat, pe teren propriu, şi meciul al patrulea al seriei cu echipa clujeană, care astfel şi-a încheiat sezonul.

"Este un final de sezon dezamăgitor. Eu credeam şi îmi doream enorm de mult să reuşim să câştigăm campionatul. Ne-am luptat în această serie, cel puţin în trei din cele patru meciuri. Din păcate, nu a fost destul. Îmi asum absolut toată responsabilitatea pentru eşecul din acest sezon şi pentru ratarea obiectivelor principale. Mă refer aici la campionat şi la Cupa României. Prin urmare, îmi voi prezenta demisia din funcţia de antrenor principal al echipei. Repet, eu sunt principalul vinovat şi nu am absolut nicio problemă să îmi asum eşecul", a transmis Silvăşan printr-o postare pe site-ul U BT Cluj-Napoca.

Fost jucător al Clujului, Mihai Silvăşan a fost numit antrenor în 2016.

În sezonul 2017, el a reuşit să obţină titlul naţional alături de echipa sa. În 2018, U BT Cluj-Napoca a fost eliminată în semifinalele Ligii Naţionale de Oradea, la fel cum s-a întâmplat şi în acest an.

În schimb, cu Silvăşan antrenor, Clujul a câştigat de două ori Cupa României.