Sportivul Sean Barnette, unul dintre cei mai buni şi cei mai îndrăgiţi baschetbalişti ai CSM CSU, care evolua pe post de extremă, nu va mai juca în acest sezon pentru echipa de baschet a Oradiei, din cauza unei probleme de sănătate foarte serioase.

Surse din apropierea sportivului au declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, că Barnette are un cheag de sânge pe creier, ca urmare a unei lovituri primite în urmă cu un an, când juca în Liban.

Înainte de reîntoarcerea la Oradea, sportivul le-a spus reprezentanţilor CSM că este vindecat, dar se pare că acest lucru nu s-a întâmplat ori că n-a fost tratat în Liban aşa cum ar fi trebuit. Totuşi, fără să acuze dureri sau alte probleme, în ultimele săptămâni Barnette s-a antrenat şi a jucat alături de echipă la meciurile de pregătire, ba chiar revenirea sa la Oradea a fost intens aplaudată de fanii CSM.

Sursele BIHOREANULUI povestesc însă că sâmbătă dimineaţă sportivul l-a anunţat pe antrenorul Cristian Achim că se simte rău. Iniţial, el a refuzat internarea, dar ulterior, după ce prietena lui a venit din Statele Unite ale Americii, Sean Barnette s-a lăsat dus la spital.

De altfel, el este în prezent internat şi sub tratament la Spitalul Pelican din Oradea, care este şi sponsorul echipei. Se pare, însă, că în curând Barnette va merge în SUA, unde va fi operat.

Din acest motiv, unele surse apropiate clubului spun că este posibil ca CSM să rezilieze contractul cu jucătorul american şi, astfel, să aducă un alt baschetbalist în locul lui. Deocamdată, însă, cele două părţi nu au semnat despărţirea, iar oficialii CSM Oradea nu au făcut niciun anunţ în acest sens.

Contactat de BIHOREANUL, vineri după amiază, preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, nu a răspuns la telefon.

UPDATE:

CSM Oradea a anunţat, în cursul serii de vineri, pe site-ul oficial, că se desparte de jucătorul american, confirmând că acesta are probleme majore de sănătate. În schimb, reprezentanții CSM nu au precizat despre ce probleme e vorba.

"Conducerea CSM Oradea şi Sean Barnette au semnat, de comun acord, clauza de reziliere a contractului. Motivul despărţirii este legat de o problemă de sănătate a sportivului. Din respect faţă de Sean, nu se vor detalia aspecte ce ţin de starea medicală a jucătorului", se arată în pe site-ul CSM.

"Barnette a primit îngrijiri pentru problema medicală constatată şi care l-a împiedicat să se mai poată antrena, juca şi să continue contractul cu CSM Oradea. El a fost internat în spital, alături fiindu-i prietena, cea care a venit de urgenţă din Statele Unite ale Americii pentru a fi lângă Sean.Starea lui s-a ameliorat pe parcursul ultimelor zile, iar Sean se va întoarce în SUA. În acest sens, CSM Oradea îi urează tot binele posibil şi însănătoşire grabnică", au mai precizat reprezentanţii clubului.