Ţinutul Secuiesc şi-a făcut selecţionată de fotbal, care participă, din 31 mai, la Mondialul de la Londra dedicat regiunilor considerate cu un statut politic incert. Fosta vedeta a Rapidului, Robert Ilyes, este antrenorul-jucător al “naţionalei” secuieşti.

Cupa Mondială ConIFA, turneu final destinat regiunilor și statelor care nu sunt afiliate la FIFA și au un statut politic incert, va avea loc la Londra, între 31 mai și 10 iunie.

Reprezentativa secuilor, locul 5 în clasamentul ConIFA, are în lot fotbaliști de la Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 2 în acest sezon din Liga 3, Seria 3), dar și jucători din Liga 1. Este vorba despre frații Istvan Fulop (Sepsi) și Lorand Fulop (FC Botoșani).

Potrivit Digi Sport, echipele participante la acest Mondial sunt Tamil Eelam, Tuvalu, Armenia de Vest, Coreeni Uniţi din Japonia, Tibet, Ţinutul Secuiesc, Panjab, Padania, Cipru de Nord, Karpatalya, Ellan Vannin, Cascadia, Barawa, Kabylia, Matabeleland şi Abkhazia.

Ţinutul Secuiesc va face parte din grupa C, alături de Matabeleland (Zimbabwe), Padania (Italia) şi Tuvalu (arhipelag din Pacificul de Sud).