Fostul fotbalist Mihai Neşu le-a oferit celor aproximativ 80 de persoane strânse la lansarea sa de carte, care a avut loc miercuri după-masă, la Biblioteca Judeţeană, "100 de pastile duhovniceşti". Printre participanţi s-au numărat cunoscuţi de-ai lui Neşu, curioşi, admiratori, dar şi beneficiari ai fundaţiei ce-i poartă numele.

Cartea se numeşte "Complex natural pentru detoxifierea sufletului I" şi este o culegere de cuvinte "ziditoare de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi de la Sfinţii părinţi" ce l-au întărit la un moment dat pe fostul fotbalist, care s-a accidentat grav în anul 2011, şi-a pierdut părinţi şi a divorţat. Cartea este tipărită la editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei. 

Moderatoarea evenimentului a fost directoarea bibliotecii, Ligia Mirişan, iar primul care a luat cuvântul a fost episcopul ortodox Sofronie Drincec. "Mihai a fost încercat în viaţa lui într-un mod cu totul aparte. A găsit puterea să ne fie dascăl şi ne-a arătat că este un adevărat erou", a spus episcopul.

Cei care i-au mai stat alături au fost duhovnicul fostului fotbalist, părintele Marian, şi fostul coleg de bancă al lui Mihăiță, Cristian Rus, care lucrează şi în cadrul bisericii ortodoxe.

"Cartea este un reţetar duhovnicesc şi a fost scrisă dintr-o nevoie, nevoia de a ajuta la curăţarea altor suflete. Cred că această carte este potrivită pentru oricine are nevoie să-l regăsească pe Dumnezeu, aşa cum şi el l-a regăsit după ce a pierdut foarte multe în viaţă", a spus duhovnicul lui Neşu.

Între alții, la eveniment a fost prezentă şi o femeie în scaun cu rotile care beneficiază de transport din partea Fundaţiei Mihai Neşu. "Am venit tocmai pentru a-l cunoaşte pe Mihai. Este un om deosebit care m-a impresionat şi datorită căruia mă pot deplasa mult mai bine", a spus Mirela. Femeia beneficiază de transport cu un microbuz al fundaţiei, pentru persoane cu scaun cu rotile şi dotat cu o scară rulantă, atunci când are de trecut scări.

Cartea "Complex natural pentru detoxifierea sufletului I" a fost oferită gratuit celor prezenţi la eveniment, iar de joia aceasta va fi disponibilă pe site-ul Fundaţiei Mihai Neşu, la magazinul Diecezan al Episcopiei Ortodoxe din Oradea şi la magazinul Mănăstirii Sfântei Cruci din Oradea la preţul de 29 de lei.

Banii strânşi din vânzarea cărţilor vor fi donaţi fundaţiei. Neşu a înfiinţat în anul 2015, în Oradea, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii Sfântul Nectarie, unde 130 de copii fac terapii constant, în regim caritabil.