Festivalul Way Too Far (WTF) a început vineri seara în Ineu, în incinta complexului Kingsland. Aproximativ 500 de persoane au participat la concerte în prima seară, dar se aşteaptă ca numărul să fie mai mare sâmbătă şi duminică. Câteva mici bâlbâieli organizatorice au amânat startul concertelor cu 40 de minute.

Primii care au intrat pe scenă au fost bucureştenii de la Kunnstra. Sub zborurile demonstrative ale avioanelor de agrement de la Kinglsand, aceştia au impresionat atât prin virtuozitatea chitaristei Andreea Zerstörer, cât şi prin piesa interpretată cu membrii trupei rotiţi între ei la instrumente (solista a trecut la tobe, tobarul a preluat chitara, iar chitarista s-a mutat la bas).

După 55 de minute de recital au fost urmaţi de The Details, o trupă interesantă şi amuzantă, pentru care prezenţa la un festival rock poate părea o mică excentricitate. Condusă de un frontman tobar şi vocalist, trupa a îmbinat preluările din repertoriul altor formaţii cu compoziţiile proprii şi a dialogat în permanenţă cu publicul, stârnind adesea râsete şi bună dispoziţie.

Publicul în faţa scenei a început să se aglomereze la apariţia orădenilor de la N.O.R.. Trupa de rock alternativ care a lansat în urmă cu mai bine de o lună un prim album integral (Julia Set) a provocat şi primele reacţii de entuziasm în rândul publicului cu recitalul său de 45 de minute.

Cea mai aşteptată trupă a primei seri a fost Coma, fapt care s-a simţit uşor: imediat după intrarea ei, atmosfera din faţa scenei a început să semene cu una de festival rock. Au fost urmaţi, după miezul nopţii, de Omul cu Şobolani, formaţie aflată în premieră în Bihor la care evoluează şi basistul orădean Radu Andrei Szucs. Prima seară WTF s-a încheiat în jurul orei 3 cu recitalul trupei timişorene de hardcore Implant Pentru Refuz.

Pentru a doua seară a festivalului WTF, sâmbătă, 10 August, sunt programate concerte ale trupelor Riot Monk, Luna Amară, Iris, Dirty Shirt, Crazy Town şi Punkarta. Concertele vor începe la ora 18. Trupa maghiară Ossian, anunţată ca headliner a zilei 2, nu va mai participa. Noaptea se va încheia cu un after-party la care va mixa DJ-ul orădean Lucian Boescu. Duminică, în ziua a treia, vor concerta Times of Need, Aurora, Altar, Bucovina şi Viţa de Vie. Festivalul se va încheia cu un concert al trupei orădene Frații Jdieri.

În spaţiul festivalului se pot consuma băuturi răcoritoare şi alcoolice, dar şi diverse mâncăruri şi dulciuri. Cei care doresc să vină fără maşină, pot apela la cursele speciale OTL cu plecare din oră în oră, începând cu orele 12:00, de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Cursele de întoarcere vor pleca de la Ineu, tot din oră în oră, începând cu 1 noaptea până la 3 a.m..

Biletele de o zi, precum şi abonamentele se pot cumpăra online de pe platforma AmBilet.ro. Abonamente în format fizic se găsesc în Oradea la Green Pub, Steam Bar, Columbus Cafe, Gekko Pub şi Moszkva Kávézó. Toate biletele au şi camping inclus.