Expoziţia fotoreporterilor bihoreni, organizată anual în Oradea de Euro Foto Art, a ajuns şi în Debreţin, fiind vernisată vineri la Centrul "Kölcsey", în prezenţa unui public numeros. 

La eveniment a fost prezent şi fotograful BIHOREANULUI, Szilagyi Lorand, care la începutul anului a ridicat Cupa Fotoreporterilor Bihoreni. 
Expoziţia a fost prezentată în limba maghiară de către Szűcs László, redactorul şef al revistei de cultură "Várad", şi în limba română de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. În încheiere, artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art", a vorbit despre contextul în care a fost organizată expoziţia internaţională a fotoreporterilor bihoreni.

Vernisajul a fost presărat şi cu câteva momente muzicale, oferite, la vioară, de Thurzó Sándor József. 

La cea de a III-a ediţie concursului organizat de Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art" în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass media online şi tipărită din cele două judeţe vecine, cu colecţii de 10 imagini fotografiate anul trecut în judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecţionate de un juriu din care au făcut parte dr. Ramona Novicov, artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art", şi Dinicu Braghină preşedintele de onoare a Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor.

În Debreţin au fost expuse 50 de fotografii acceptate şi premiate în cadrul concursului. Acestea pot fi admirate până pe 6 august, intrarea fiind gratuită. 

Citeşte şi: Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)