Circa 2.000 de orădeni s-au strâns, marţi seară, la Sala Sporturilor "Antonio Alexe", pentru a-i vedea pe dansatorii pregătiţi de celebrul dansator şi coregraf Michael Flatley.

Având un decor spectaculos, cu jocuri de lumini şi imagini proiectate în spatele scenei, show-ul "Lord of the Dance -  Dangerous game" a smuls ropote de aplauze şi a povestit, în paşi de step şi de balet, lupta dintre bine şi rău.

Forţele binelui au fost reprezentate de femei şi bărbaţi arătoşi, îmbrăcaţi în costume strălucitoare, în timp ce forţele răului au fost reprezentate de roboţi malefici, îmbrăcaţi în culori închise, între care şi o femeie care dorea să-l ispitească pe eroul din tabăra adversă. Miza războiului a fost, cum era de aşteptat, râvnita centură de "Lord of the Dance".

Fiecare moment a spus câte o poveste, prin coregrafii complexe executate de 40 de dansatori şi completate de o interpretă şi de două violoniste.

Cele mai aplaudate momente au fost cele în care discipolii lui Flately s-au duelat în coregrafii, uneori renunţând la tricouri, spre deliciul spectatoarelor în special. "Oare ce mănâncă?", a glumit un orădean. Aşa cum se întâmplă în show-urile Lord of the Dance, până la urmă, binele a învins.

Singurul aspect neplăcut al spectacolului a fost faptul că, în ciuda temperaturilor ridicate, sala a fost insuficient ventilată, spectatorii fiind nevoiţi să îşi "facă vânt" cu biletele sau cu evantaie.

Printre orădenii adunaţi la "Lord of the Dance" s-a aflat şi o femeie din Debreţin care deşi a mai văzut show-ul, a venit în Oradea doar pentru asta. "A trebuit să îl văd neapărat şi aici. L-aş putea vedea de zeci de ori şi tot nu m-aş plictisi", a povestit aceasta. 

La finalul spectacolului, la 22.30, pe ecranul de pe scenă a fost proiectat şi un video cu Michael Flatley, în trei ipostaze, în timp ce dansa step. Orădenii prezenţi l-au recunoscut şi s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda.

Născut în urmă cu 60 de ani în Chicago din părinţi americano-irlandezi, Michael Flatley a reinventat dansul tradiţional irlandez, cu paşi rapizi şi spectaculoşi, introducând o serie de mişcări originale şi făcându-l cunoscut în toată lumea cu talentul său ieşit din comun.