Locomotiva şi un vagon al cunoscutului tren turistic Mocăniţa au deraiat, sâmbătă, pe Valea Vaserului, în urma incidentului 12 persoane fiind rănite. În tren se aflau circa 200 de persoane.

"Toţi răniţii sunt persoane adulte şi prezintă diferite contuzii şi escoriaţii. Acestea urmează să fie transportate la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu de Sus", a declarat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, potrivit Adevărul.ro.

La spital va ajunge şi un copil, însă acesta nu a fost rănit. El va fi transportat la unitatea medicală deoarece printre răniţi se numără şi părinţii lui, potrivit aceleiaşi surse.

La locul accidentului au fost trimise trei echipaje de intervenţie al ISU Maramureş, trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi patru salvamontişti de la Vişeu de Sus. 

Trenul "Mocăniţa", care străbate peste 20 de kilometri pe defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracţii turistice din Maramureş.

Deocamdată nu se cunosc motivele care au dus la producerea incidentului.