Torturi care-ţi lasă gura apă, prăjiturele delicioase, după reţete proprii şi cu ingrediente naturale, şi diverse tipuri apetisante de mousse, prezentate ca la un banchet din poveste. Toate sunt pregătite de tânăra Zsanett Toth, care, la doar 23 de ani, are propriu-i laborator de cofetărie şi un magazin de prezentare cu numele Janette Cakes.

În această lună, Janette Cakes împlineşte un an de activitate şi îşi aşteaptă clienţii cu surprize.

Şcolită la Budapesta

Zsanett Toth a fost pasionată de mică de felul în care se pregătesc prăjiturile în bucătărie şi de miresmele acestora. Nu e de mirare, deci, că a ales în liceu profilul de tehnician în gastronomie, iar apoi s-a dus tocmai la Budapesta pentru a-şi continua pregătirea. A urmat timp de doi ani şcoala profesională de alimentaţie publică Gundel Károly, unde a absolvit cu diploma de cofetar.

Un an din cei doi a învăţat despre laboratoarele de cofetărie, despre reţete, ingrediente şi cantităţi, iar timp de un an a făcut doar practică, perfecţionându-se în conceperea şi pregătirea unor deserturi delicioase.

În urmă cu un an, în luna februarie, Zsanett Toth şi-a deschis în Oradea, pe strada Erofte Grigore nr. 5 (zona Cazaban) propriul laborator de cofetărie cu utilaje moderne, pe care l-a numit Janette Cakes & Desserts, cu ajutorul unui proiect câştigat prin Start Up Nation.

Arome alese

Janette Cakes & Desserts realizează de atunci torturi la comandă, pentru aniversări în cerc restrâns, evenimente de firmă cu sute de persoane, nunţi şi botezuri, punând accent pe personalizarea acestora astfel încât să fie pe placul clienţilor.

De asemenea, Janette e responsabilă şi pentru pregătirea şi decorarea unor candy bar-uri colorate, diversificate, cu prăjiturele, mousse de diverse tipuri, servite în păhărele, tarte şi multe altele. Pe lista din care pot alege clienţii sunt incluse 54 de sortimente de deserturi. În portofoliul cofetarei se numără şi porţii cochete de mărturii pentru nunţi.

Produsele sunt concepute după reţete proprii ale tinerei Zsanett Toth, precum tortul mousse de ciocolată cu caise şi busuioc, tortul coconut brownie, prăjiturile cu fistic şi ciocolată albă, mousse-ul de lavandă şi afine, precum şi tortul şi prăjiturile cu mascarpone, lime şi zmeură.

De asemenea, la Janette se pregătesc şi prăjituri tradiţionale, cum ar fi doboş şi albinuţa, respectând reţetele bunicilor. Toate produsele au ingrediente naturale, iar gemurile sunt făcute chiar de Zsanett şi angajaţii ei.

Surprize de Valentine’s

Comenzile pentru Janette Cakes se preiau la numărul de telefon 0741-925.753, iar clienţii pot ţine pasul cu noutăţile cofetăriei pe pagina de Facebook - Janette. De asemenea, bunătăţile pregătite de tânăra cofetară pot fi gustate la evenimentele de specialitate, cum ar fi Expomariage, Armonia Wedding City şi MOJO Wedding Expo.

Orădenii nu trebuie să se căsătorească sau să ţină un chef de firmă pentru a mânca din bunătăţile dulci de la Janette. Asta deoarece tot pe strada Erofte Grigore nr. 5, ea a deschis şi un magazin, în care îşi vinde, la bucată, creaţiile. Magazinul poate fi vizitat de marţi până vineri între orele 10 şi 18, respectiv sâmbătă între orele 10 şi 14.

Cum în această săptămână Janette Cakes împlineşte un an de funcţionare, a pregătit pentru clienţi şi curioşi câteva suprize, bineînţeles, dulci. Una dintre ele este aceea că, pe 14 februarie, de Valentine’s Day, din magazinul Janette Cakes se vor putea cumpăra prăjiturele "romantice", cum ar fi inimioare de ciocolată şi macarons, anume pregătite şi împachetate pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Numai bune de dăruit persoanei iubite…

(Advertorial)