Muncitorii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au făcut curăţenie cu buldoexcavatorul în zona străzii Gutenberg, în amonte de podul CFR Velenţa.

"ABA Crişuri intervine în zonele certate cu bunul-simţ", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis miercuri. Aşa cum se ştie, în cartierul poreclit "Ţincapana" majoritatea locuitorilor sunt ţigani care nu pun mare preţ pe curăţenie. De altfel, în urmă cu o lună, BIHOREANUL a semnalat că acolo gunoaiele zac în mormane uriaşe.

Pentru această acţiune de salubrizare, ABA Crişuri a mobilizat un trailer auto, un buldoexcavator şi trei muncitori din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apei Bihor. Cu ajutorul Primăriei Oradea şi al societăţii RER Vest, deşeurile vor fi transportate şi depozitate la groapa de gunoi a oraşului.

"Nu este pentru prima dată când instituţia noastră, alături de Primăria Oradea, igienizează această zonă a municipiului. Dacă în zonele centrale ale oraşului malurile sunt din ce în ce mai curate, în zona Gutenberg, din păcate, riveranii aleg în continuare să arunce gunoiul menajer direct pe maluri sau în apă. De la pătuţ pentru copil, scutece folosite, saltele, până la cauciucuri, baterii şi materiale de construcţii, toate zac abandonate pe maluri sau în vegetaţia de pe maluri", a declarat Sorin Guler, director ABA Crişuri, citat în comunicat.

ABA Crişuri a transmis şi un mesaj pentru locuitorii din zonă, avertizându-i că gunoaiele aruncate pe malurile Crişului se pot transforma în focare de infecţii. "Împreună cu partenerii locali, ABA Crişuri va căuta soluţii pentru a diminua şi descuraja depozitarea deşeurilor pe malurile râului", a mai transmis instituţia.