Sute de lăzărişti s-au înghesuit la porţile cantinei şcolii orădene, vineri, în timpul pauzei mari. Motivul a fost Carnavalul prăjiturilor, unde cele mai populare au fost cheescake-ul, care a trecut din primele minute, prăjiturile cu cocos şi brioşele. Festivităţile de ziua liceului au continuat apoi cu momente artistice şi de premiere, iar în ziua precedentă şcolarii au jucat o scenetă în engleză. 

Pauza mare, moment dulce

Carnavalul prăjiturilor este o tradiţie a Liceului Teoretic Aurel Lazăr, astfel că el are loc încă din anul 1995, susţine directorul adjunct, Rodica Turcaş. În fiecare an, de ziua şcolii, elevii din fiecare clasă pregătesc câte o prăjitură, sau mai multe, pe care le vând pofticioşilor. O parte din banii câştigaţi se îndreaptă spre o cauză umanitară. 

Cei mai mulţi elevi au gătit împreună cu mamele sau cu bunicuţele, care sunt mai pricepute. De exemplu, o elevă din XI-a a făcut o prăjitură cu nucă de cocos, mac şi coji de portocale răzuite, invenţie proprie a mamei sale. O altă elevă care vindea prăjitura Albina a explicat că a lăsat-o peste noapte în cămară pentru ca blatul să fie mai pufos.

"20 de lei trebuie să dăm şcolii, iar de restul ne cumpărăm pizza", a spus o şcolăriţă din clasa a VII-a. De departe, cei mai implicaţi au fost elevii de clasa a V-a, care au venit pregătiţi cu şorţuri şi cu zâmbete largi pentru a-şi vinde prăjiturile într-un stil profesionist. 

Premii şi spectacole

La final, cele mai reuşite delicatese au fost premiate de către un juriu format din prof. Olga Trif, prof. Elena Luca şi membri ai Consiliului Şcolar al Elevilor, şi anume Katerina Ardelean, Ştefania Baczoni şi Ştefan Antal. Premiul pentru cea "Cea mai gustoasă prăjitură" a fost luat de clasa a V-a, "Cea mai aspectuoasă prăjitură" a fost a elevilor din XII D, "Cea mai originală prăjitură" a celor din IX D, "Cea mai lăzăristă prăjitură" a celor din IX A, premiul pentru "Cel mai bogat sortiment" a fost luat de clasa a VIII-a, iar premiul pentru "Cea mai complexă ofertă" a revenit elevilor din a IX-a C.

După carnaval, ziua a continuat cu o festivitate de premiere a elevilor care au avut rezultate în ultimul an, apoi au fost premiaţi şi profesorii cu diplome care au marcat implicarea şi susţinerea lor, iar ziua s-a încheiat cu un programa artistic prezentat de eleii şcolii pregătiţi de prof. Livia Ghiurcuţa şi prof. Daniela Dragoş.

De menţionat că, joi, elevii coordonaţi de prof. Carmen Chira şi prof. Floare Gavra au jucat o scenetă în limba engleză, "The Lost Paradise", care a avut ca punct de plecare modalităţile de prevenţie împotriva distrugerii planetei.