Studenții de la specializarea Design din cadrul Facultății de Arte din Oradea au expus, joi seară, mai multe lucrări realizate pe parcursul semestrului. Holul Bibliotecii Universității a devenit astfel un colț al imaginației.

Evenimentul "Design Expo" a fost organizat de studenţii anului III de la specializarea Design, dar la expoziţie au contribuit studenţi din toţi anii, inclusiv masteranzii.

Creaţiile sunt foarte diverse, de la elaborarea unor etichete de parfumuri, produse cosmetice sau vinuri, până la crearea unor obiecte de mobilier sau chiar cutii de ceai unice. O studentă a expus cutii de ceai în formă de faguri de miere, atrăgând privirile curioşilor. O alta, pasionată de machiaj, a ales să conceapă o etichetă pentru un spray.

Au mai fost expuse şi cărţi cu poveşti ilustrate, mai toate având un final fericit. Majoritatea exponatelor au fost realizate pe calculator, cadrele didactice învăţându-şi studenţii să folosească tehnici digitale.

Creativitatea a fost primul criteriu ce a stat la baza realizării exponatelor. "Sunt mândră de ce am reuşit să fac şi mă bucur că aici învăţăm să îmbinăm frumosul cu utilul", a spus Adela Lucaci, anul II la Design. Studenții din anul I, fiind mai mici, au avut ca temă studierea formelor, pentru a se obişnui cu ele; de exemplu, un gândac uriaş, realizat din carton, a fost expus lângă colţul lămpilor. 

"Îmi place foarte mult să citesc, aşa că atunci când profesorii ne-au cerut să ilustrăm un obiect, eu am ales cartea", a povestit şi Bianca Negruţ, boboacă la Design. 

Alţi studenţi au conceput schiţe de obiecte mai mari, realizate în diverse programe, pe calculator. "Când lucram într-un hipermarket, am văzut că oamenii cumpărau multe biciclete din plastic pentru copii lor, aşa că m-am gândit să fac schiţa unei biciclete din lemn", a spus Doiniţa Bolboceanu

La eveniment au fost chemaţi şi reprezentanţi ai unor firme care au nevoie de designeri. "Firmele vin la acest eveniment, reţin numele unor studenţi pentru că le plac ceea ce au făcut, apoi le urmăresc progresul. Avem mulţi studenţi care s-au angajat deja ca designeri la mai multe companii şi le place ceea ce au ales să facă", a precizat lect. univ. Ana-Maria Abrudan.

Expoziţia va rămâne în holul bibliotecii timp de o lună.