Joi, de la ora 19, în cadrul obişnuitului program al Filarmonicii de Stat, melomanii sunt aşteptaţi să audieze Concert pentru vioară şi orchestră susţinut de însuşi compozitorul lucrării Roman Kim, dar şi uvertura Bărbierul din Sevilla şi Pastorala lui Beethoven.

Concertul se deschide cu uvertura Bărbierul din Sevilla de Gioacchino Rossini, lucrarea ce a devenit cunoscută şi populară și ca piesă de concert de sine stătătoare. Seara continuă cu Concertul pentru vioară și orchestră de Roman Kim. În creaţie sunt alăturate în mod magistral elemente ale muzicii de film, melodicitate romantică, lirism interiorizat, dramatism încărcat de patos, structuri proprii muzicii de jazz, schimbări rapsodice ale stării de spirit, trimiteri la muzica populară rusă și exploatarea posibilităților tehnice ale viorii la cote maxime.

Cea de-a doua parte a concertului cuprinde o compoziţie de mari dimensiuni, Simfonia a VI-a „Pastorala” în Fa major, op. 68, de Ludwig van Beethoven. Simfonia este una din cele mai populare simfonii de Beethoven şi totuşi, datorită exigenţelor sale artistice ridicate la nivelul interpretării, este mai rar cântată.

Partea solistică a concertului va fi susținută de tânărul compozitor şi violonist Roman Kim, din Germania. A început studiul viorii la vârsta de patru ani, a studiat la Moscova şi Köln, s-a perfecţionat la cursuri de măiestrie susţinute de violonişti celebri şi a câştigat numeroase premii de profil. Roman Kim cântă pe o vioară „Superior” Alexander Hazin.

Conducerea muzicală aparţine dirijorului permanent, maestrul Jankó Zsolt.