Cu ocazia Zilei Mondiale Art Nouveau, sărbătorită pe 10 iunie, orădenii sunt invitaţi de comunitatea locală Ro100, fondată de fostul premier Dacian Ciolo, la o vânătoare de detalii pe faţadele clădirilor din centrul istoric.

Concursul va avea startul duminică, 9 iunie, începând cu ora 14.30, la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie.

Fiecare echipă înscrisă în concurs, formată dintr-un copil şi un părinte, va primi un set de 12 cartonaşe cu fotografii cu detalii de pe faţadele clădirilor Art Nouveau din Oradea şi o hartă pe care sunt marcate aceste clădiri.

Pe hartă se va găsi şi un tabel în care va trebui corelat numărul cartonaşului sau al detaliului cu clădirea pe care a fost găsit.

Echipele care vor lua la pas centrul Oradiei au la dispoziţie cel mult o oră să găsească detaliile. Pentru a câştiga concursul, participanţii vor prezenta organizatorilor pentru fiecare cartonaş o fotografie cu detaliul, o fotografie cu un membru al echipei în care va apărea în fundal clădirea pe care a fost găsit detaliul şi tabelul de pe hartă.

Primele trei echipe vor fi premiate cu vouchere valorice la Librăria Cărtureşti.

Trebuie menţionat că un concurs similar va avea loc şi sâmbătă, în centrul Oradiei, însă participarea la acesta este condiţionată de plata unei taxe de înscriere. În schimb, la evenimentul organizat de Ro100, participarea este liberă pentru orice curios.