Dirijorul Artur Kaganovskiy din SUA şi pianistul Szekely Attila din Germania sunt invitaţii Filarmonicii, care joi, de la ora 19, se vor afla pe scenă pentru un concert cu compoziţii romantice.

Astfel, în prima parte va putea fi audiat Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în si bemol minor, op. 23, de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea orchestrei şi a invitatului Székely Attila.

Solistul a urmat numeroase studii şi cursuri de perfecţionare şi a urcat pe mari scene ale lumii, alături de artişti internaţionali de renume. Stabilit în Berlin, pianistul desfăşoară şi o intensă activitate pedagogică la "Akademie für Künste Berlin".

Seara continuă cu Simfonia a II-a în Re major, op. 73 de Johannes Brahms, un luminos tablou sonor care a avut prima audiţie la Viena, în 1877.

Dirijorul invitat, Artur Kaganovskiy a emigrat împreună cu familia din Moscova în SUA, la vârsta de 6 ani, fiind îndemnat şi ajutat de renumitul violonist Isaac Stern. A absolvit obţinând şi masteratul la "Julliard School" din New York, avându-i profesori pe Jonathan Strasser şi pe mentorul său de mai târziu, legendarul dirijor afro-american, James DePreist. A susţinut concerte atât ca violonist (foto), cât şi ca dirijor în Europa, America de Nord, America de Sud, China şi Rusia.

Din 2018 este dirijor permanent şi director artistic invitat al Orchestrei de Cameră din Miercurea Ciuc.

Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Moscovei, iar abonamentele sunt valabile.