Orădenii sunt invitaţi la cea de-a patra ediţie a Magic Belly Dance Festival care va avea loc în weekend, la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS). Festivalul va aduce în urbea de pe Crişul Repede peste 20 de artişti dansatori din Ucraina, Ungaria, Rusia şi din ţară, iar orădenii vor putea participa şi la o tombolă cu premii. 

Evenimentul este organizat de orădeanca Alya, coregrafa şcolii de dans Orientalya.

Festivalul va debuta vineri, de la ora 17, cu un seminar al cărui invitat special va fi Artem Uzunov (foto), din Rusia, unul dintre cei mai buni percuţionişti din lume, după cum transmit organizatorii. Acesta va cânta la un instrument antic din Orientul Mijlociu numit darbuka.

Tot vineri, la seminarul de la ora 19.30, va dansa Naimah (foto), o cunoscută dansatoare de belly dance din Ungaria.

În următoarea zi a festivalului, sâmbătă, de la ora 12, este programat concursul de belly dance, care cuprinde şapte categorii: Miss Belly Dance, Folclor tradiţional egiptean, Fusion Oriental, Duo, Dum solo, categoria de grup adulţi şi grup copii.

La concurs s-au înscris concurente şi grupuri din ţară, dar şi din Ungaria sau Ucraina. La ora 18, va avea loc Gala Show, un spectacol cu dansatori din Ucraina, Rusia, Ungaria, dar şi decernarea premiilor celor care au participat la tombolă.

Organizatorii vor oferi o cină la un restaurant din Oradea, o şedinţă foto cu fotograful Cristian Filipescu, un parfum arăbesc şi o rochie orientală.

În ultima zi a festivalului, duminică, este programat de la ora 13.30 seminarul susținut de către Vlad Jucan, fost finalist la emisiunea ”Românii au talent”.

Biletele pot fi achiziţionate la restaurantul Baretti şi la Sahara Narghilea, precum şi la intrarea în CCS.

Preţurile diferă în funcţie de eveniment. Un bilet ce include accesul la concursul propriu zis precum şi la gala cu invitaţi din Ucraina, Rusia şi Ungaria costă 40 de lei. Accesul doar la gală costă 30 de lei, iar doar la competiţie 15 lei.

Participarea la toate evenimentele incluse în Magic Belly Dance Festival costă 50 de lei.

Vezi mai jos cum dansează Naimah:

Vezi un moment al percuţionistului Artem Uzunov: