Joi, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok, Filarmonica îşi aşteaptă melomanii cu un nou concert simfonic. Orchestra simfonică este dirijată de Romeo Rîmbu, care este şi solist la oboi de această dată, alături de pianista Dana Borşan. În program se numără lucrări de A. Iorgulescu: Rondoul de noapte, Fr. Schubert: Simfonia a III-a în Re major, şi Fr. Chopin: Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră în fa minor, op. 21.

Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea. În ipostază solistică, se remarcă prin interpretarea “Concertului pentru oboi şi orchestră” de W. A. Mozart în celebra sală “Musikverein” din Viena. Punând în valoare creaţia compozitorilor care au activat la Oradea - M. Haydn, W. Pichl şi K.D. von Dittersdorf - dirijorul Romeo Rîmbu a realizat cinci CD-uri editate de Casa de discuri Olympia din Londra.

Profesor univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Dana Borşan este, din anul 2000, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio. A urmat cursuri de măiestrie cu Hans Leygraf, la Mozarteum - Salzburg şi Helene Boschi, la Weimar. Debutul pe podiumul de concert, la doar 12 ani, cu Rondo-Concert pentru pian şi orchestră în Re major de Mozart, a confirmat apariţia unui talent neobişnuit.

Biletele se pot achiziţiona la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.