Violonistul Alexandru Tomescu va fi invitatul de joi al Filarmonicii de Stat, alături de dirijorul Leonard Boga. Concertul, care începe la ora 19, cuprinde Oberon – uvertura de C. M. v. Weber, Concert pentru vioară și orchestră în mi minor, op. 64, de F. Mendelssohn-Bartholdy şi Simfonia a V-a în Si bemol major, D.485, de Fr. Schubert.

Leonard Boga, din Suceava, a dirijat numeroase concerte şi e invitat la pupitrul majorității filarmonicilor din ţară, evenimente muzicale care i-au prilejuit colaborarea cu o serie de valoroşi solişti. A fost profesor la clasa de operă a UNMB și profesor de analiza partiturilor dirijorale, iar în prezent este dirijor al Operei Naționale Române Iași.

Cu o carieră impresionantă, Alexandru Tomescu se detaşează net drept liderul tinerei generaţii de violonişti români. Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi 26 de distincţii internaţionale la concursuri de prestigiu. În mâinile tânărului artist se găseşte celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu din 1702, instrument ce face parte din Patrimoniul Naţional al României.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 16, precum şi cu o oră înainte de concert.