Muzicianul Joe Balogh lansează sâmbătă, 17 noiembrie, la Muzeul Memorial Ady Endre, cartea "A műsornak folytatódnia kell!" (Muzica merge mai departe!).

Lucrarea este o continuare a cărţii "Szubjektív nagyváradi rocktropológia" (Rocktropologie subiectivă orădeană), prezentată în urmă cu un an, o istorie a muzicii rock de Oradea din perioada 1960-1989 şi a muzicienilor orădeni care au încercat să ignore restricţiile culturale din acel regim.

"Muzica merge mai departe" este scrisă tot din perspectivă pseudo-biografică, dar, spre deosebire de prima parte, tratează perioada de după 1990, în care autorul a alternat între postura de muzician de jazz şi cea de organizator de concerte.

Cartea va fi disponibilă doar cititorilor de limba maghiară, o versiune în limba română fiind abia în stadiul de promisiune. Nici "Szubjektív nagyváradi rocktropológia" nu a avut parte până acum de o traducere în română.

Lansarea cărții va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie, la muzeul memorial Ady Endre, de la orele 18:00 şi va fi asezonată cu un micro-recital de jazz, blues şi muzică clasică interpretat la chitară de către autor. Invitaţi speciali pentru a vorbi despre carte sunt omul de radio Daika Attila şi actorul şi regizorul de teatru Mátyás Zsolt.

Cartea "Muzica merge mai departe!" este finanţată de Consiliul Judeţean Bihor şi este dedicată memoriei jurnalistului orădean Andrei Şandor, mare iubitor de muzică rock, decedat în această vară.