Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural organizează, sâmbătă, 15 iunie, vernisajul expoziţiei de pictură a Lilianei Tocuţiu, "Sentimente în culori".

Evenimentul va avea loc de la ora 16, în Corpul A, etajul II, sala 14. Invitatul special este expertul în arte vizuale lector univ. dr. Anca Popescu, consultant de specialitate la CJPCT Bihor.

Liliana Tocuţiu este inginer de profesie şi a mai avut o expoziţie personală, în Cetatea Oradea în februarie 2018, intitulată "Poveştile copilăriei". 

"Eu pictez din pasiune, o pasiune imensă pentru culori şi pentu frumos. Pentru mine pictura este o terapie. Satisfacţia pe care o am, când jocul de culori începe să prindă contur şi imaginea din faţa mea spune o poveste de viaţă sau redă sentimentele întipărite pe faţa personajelor mele, este covârşitoare. Deşi aveam pasiunea pentru pictură de copil, în timp m-am îndreptat spre lucrurile practice şi pe care le consideram, atunci, de viitor, astfel, azi sunt inginer şi administratorul unei firme de construcţii edilitare (fără vreo treabă cu arta). În urmă cu patru ani am revenit la pasiunea mea pentru pictură şi am început să lucrez în acrilice, studiind tehnici şi alegându-mi un stil caracteristic, ulterior am urmat un curs de pictură în ulei de patru luni, trecând astfel la pictura în ulei", spune Liliana Tocuţiu.

Expoziţia "Sentimente în culori" va rămâne deschisă până în 25 iulie 2019.