Pentru a treia oară, micii spectatori orădeni, mai precis copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, sunt provocaţi să devină scenografi, regizori şi actori în cadrul concursului "Teatrul meu de păpuşi", organizat de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria.

Ediţia a treia a concursului se va desfăşura pe 18 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia, deci în preajma Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuşi, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 21 martie.

"Înainte de a porni în expediţia artistică pregătită pentru ei, doritorii trebuie doar să dea frâu liber imaginaţiei pentru a-şi confecţiona propriile păpuşi pe care vor trebui să le angreneze într-o scenetă de maximum 5 minute. Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane", transmit organizatorii.

Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: şosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje. Juriul va fi  format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura ingeniozităţii şi a efortului creator.

Înscrierile la concurs se fac completând un formular online care se poate accesa pe pagina de Facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul special creat pentru concursul "Teatrul meu de păpuşi". Însoţitorii participanţilor sunt invitaţi să se bucure de momentele artistice în limita locurilor din sala Arcadia, iar costul intrării este de 5 lei/persoană.

La fel ca anul trecut, artiştii teatrului vor susţine ateliere prin care îi vor ajuta pe micii participanţi să se pregătească pentru concurs. Primul atelier este dedicat construcţiei de păpuşi şi se va desfăşura în 5 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia şi va fi susţinut de către un scenograf şi un pictor al Teatrului Regina Maria, iar al doilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 6 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia şi va fi susţinut de către actorii Trupei Arcadia.

Înscrierea la ateliere se face completând un alt formular, tot pe pagina de Facebook a Trupei Arcadia, iar taxa de participare la un workshop este de 10 lei/persoană. Data limită pentru înscriere este 2 martie. Participarea la ateliere nu este o condiţie pentru participarea la concurs.

Locurile sunt limitate. Data limită pentru înscrierea la concurs este 14 martie, iar la ateliere doritorii se pot înscrie chiar şi la faţa locului, în limita locurilor disponibile, adică 20 de locuri pe workshop.