De săptămâna aceasta, Oradea e pregătită de sărbătoare. Magia Crăciunului îşi face simţită prezenţa printr-o serie de concerte cu vedete, spectacole de operă, magicieni şi deschiderea târgului de iarnă din Piaţa Unirii.

De la operă la rock

Atmosfera Sărbătorilor cuprinde Oradea prin mai multe concerte, târg, magicieni, întâlniri cu Moşul şi operă. Astfel, luni, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria, orădenii sunt aşteptaţi la "Bărbierul din Sevilla", o capodoperă a genului de operă în trei acte de G. Rossini, avându-l ca figură centrală pe Figaro. Rolul bărbierului va fi interpretat de baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la Academia Mozarteum din Salzburg, iar Rosina va fi soprana Cristina Simionescu de la Opera Naţională Română din Iaşi. Biletele se pot lua doar la agenţia Teatrului.

Tot luni, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS) vor urca vedete din lumea teatrului românesc, Andi Vasluianu, Constantin Cotimanis sau Emilia Popescu, pentru comedia spumoasă "Un bărbat pentru Sara", de la ora 19.

În note de muzică cultă continuă trupa Phoenix marţi, de la ora 19, tot la CCS. Concertul  face parte dintr-un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul "Cei ce ne-au dat nume" şi Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu. Opera compozitorului, ca pasărea Phoenix, este o stare de muzică vie şi generos comunicativă, un mit dăruit tuturor. Biletele se achiziţionează de la CCS, Poştă, de pe site-uri precum iabilet.ro, eventim.ro, bilete.ro şi din magazinele afiliate.

Întâlniri magice cu Moşul

Moş Nicolae, în periplul său prin lume, va fi prezent ce de obicei în mai multe locuri odată. Le va da copiilor daruri la ERA Park, miercuri de la ora 17, iar aceştia vor avea la dispoziţie o sumedenie de jocuri, concursuri cu globuri şi pinguini, ateliere şi pictură pe faţă.

Tot miercuri, Eduard şi Bianca pun în scenă un show de magie pentru toată familia, la Filarmonica de Stat, începând cu ora 18, în prezenţa lui Moş Nicolae. În spectacolul modern "Magicienii Moşului", protagoniştii au pregătit apariţii, dispariţii, numere de magie interactive, distracţii şi cadouri-surpriză.

Să fie lumină!

Joi, Târgul de Crăciun se inaugurează în Piaţa Unirii cu aprinderea luminiţelor festive, la ora 18, şi concertul Innei, de la ora 19, dar şi cu deschiderea căsuţelor specifice cu diverse bunătăţi, decoraţiuni şi obiecte hand made. Tot aici va fi un brad imens, patinoar, proiecţii pe faţade, căsuţa lui Moş Crăciun. Sâmbătă şi duminică, Ansamblul Folcloric Bihorul va reînvia obiceiuri rurale de sezon, precum Viflaimul, mersul cu steaua ori colindatul pe uliţele din zona centrală.

Cum vestirea Crăciunului nu este completă fără Fuego, îndrăgitul interpret va susţine tradiţionalul concert de Crăciun, la CCS, joi, de la ora 20, în cadrul turneului naţional "Fuego - Colindător la porţile cerului".

Alt concert de Crăciun o are în prim plan pe Paula Seling, în deschidere susţinând recitaluri Corul Liceului Greco Catolic şi Larisa Oneţ, vineri, începând cu ora 18, la Era Park.

Regal de spectacole

Sâmbătă, în două reprezentaţii, de la orele 11 şi 13, actorii Teatrului Arcadia au pregătit spectacolul Sania lui Moş Crăciun, o incursiune în poveşti ale copilăriei, ca "Ursul Păcălit de Vulpe" şi "Cei trei purceluşi", pentru a-i învăţa pe copii ce înseamnă o faptă bună şi cine ar trebui să o facă, pentru a aduce magia Crăciunului pe pământ.

Săptămâna bogată a evenimentelor precursoare sărbătorii Nopţii Sfinte se încheie duminică, cu show-ul "Crăciun cu Micuţa Fifi", personaj popular printre copii, care vine, de la ora 18, la ERA Park, cu un spectacol şi multe poveşti de sezon. Iar de la ora 19, la CCS, un Regal vienez de Crăciun susţinut de Orchestra Simfonică a Radio Ucraina şi Corpul "Aniko Ballet" vor întregi atmosfera de sărbătoare.

Să înceapă magia!