Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câştigat, sâmbătă seară, concursul Eurovision 2018, cu piesa "Toy", cu un puternic mesaj despre condiţia femeii în societatea de azi.

În timpul prestaţiei, Netta a imitat şi nişte sunete de găină, despre care a spus că au un dublu sens. "Este atât de amuzant că oamenii sunt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete. De asemenea, "baka" înseamnă şi "prost" în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale", a explicat artista, potrivit site-lui stirileprotv.ro.

Imediat după ce a fost anunţată drept câştigătoare, Netta a strigat fericiră pe scenă: "Data viitoare, în Ierusalim". Este pentru a patra oară când Israelul câştigă Eurovision.

"Sunt atât de fericită. Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi ales un mesaj puternic, diferit. Vă mulţumim foarte mult pentru că acceptaţi diversitatea şi pentru că sunteţi deschişi şi toleranţi. Îmi iubesc ţara. Data viitoare, în Ierusalim", a declarat Netta Barzilai, după ce a fost declarată câştigătoare.

Intervievată de postul Israel TV Kan, cântăreaţa a spus că aşteaptă cu nerăbdare ca publicul să vadă "carnavalul israelian" când Ierusalimul va găzdui concursul, în 2019. "Oamenii vor vedea cât de minunaţi suntem. Ce vibraţie avem. Cei mai buni! Cel mai bun loc din lume".

De asemenea, israelienii au sărbătorit în stradă victoria Netter. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Rabin din Tel Aviv, au aplaudat şi au sărit într-o fântână. Şi premierul Benjamin Netanyahu a felicitat-o şi i-a transmis că "este cel mai bun ambasador al Israelului".