Delta Dunării poate fi vizitată, mai nou, şi online. Peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri au fost imortalizate în Street View, datorită angajaţilor WWF România, care au parcurs Delta cu aparatele anume concepute de Google.

Astfel, orice curios poate vedea pelicanii care îşi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic care şerpuieşte printr-o pădure inundată.

„Mai apoi, se poate plimba pe canalul Şontea, printre viţă-de-vie sălbatică şi pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetaţie spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete şi pelicani. Iubitorii de păsări pot vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau pot „da o fugă” pe Laguna Sacalin. Pe uscat, vizitatorii online pot explora arhitectura tradiţională din Deltă în localitatea Letea sau se pot plimba pe străduţele înguste din satul Mila 23. La final, turiştii virtuali se pot relaxa pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau să aleagă o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina”, se precizează într-un comunicat WWF.

Delta Dunării, sit UNESCO protejat la nivel internațional, adăpostește peste 5000 de specii de animale și plante, peste 300 de specii de păsări, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani și cea mai întinsă zonă compactă de stufăriș din Europa. De asemenea, Delta este cunoscută pentru dinozaurii subacvatici, sturionii, cei mai mari pești de apă dulce din lume.