Un bărbat a fost la un pas de a fi accidentat de un elicopter care a adus sâmbătă seară patru pasageri la un club de lux din Mamaia.

Transportul "de fiţe" a fost la un pas să genereze o tragedie, după ce pilotul a pierdut controlul aeronavei care s-a ridicat brusc, iar un bărbat venit să întâmpine pasagerii a scăpat cu viaţă de palele elicopterului sărind în lateral.

Potrivit unei înregistrări postate pe Facebook, pilotul a reuşit în cele din urmă să stăpânească aeronava şi să o pună la sol, astfel încât pasagerii, vizibil speriaţi, să coboare în siguranţă.

Un alt filmuleţ postat pe reţelele de socializare arată că în clipele care au precedat aterizarea elicopterului într-o parcare izolată cu gărduleţe metalice trecătorii şi un taximetrist au rănit uşor de bucăţi de cartoan ridicate în aer de elicele maşinii de zbor.

Potrivit specialiştilor incidentul urmează să fie analizat de Autoritatea Aeronautică Civilă iar, în cazul în care va fi găsit vinovat, pilotul riscă să rămână fără licenţă.

"Comandantul nu şi-a luat măsurile pentru a face o aterizare de siguranţă, iar dacă o persoană a fost lovită se intră sub incidenţa accidentului de aviaţie. Autoritatea aeronautică civilă trebuie să vadă în ce condiţii face aceste misiuni elicopterul respectiv. Investigatorii, daca constată că nu şi-a luat măsurile care se impun, se poate să i se ridice şi licenţa", a declarat expertul în aviaţie Sorin Stoicescu pentru Realitatea TV.