O fotografie cu ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, încălţat cu pantofi sport Louis Vuitton face furori pe internet, din cauza preţului acestora.

Aflat duminică la Braşov, alături de alţi mai-mari ai PSD, Teodorovici a avut o ţinută lejeră, menită a da încredere alegătorilor. Cel puţin din punct de vedere al atitudinii, nu şi al costurilor ţinutei, doar pantofii Run Away valorând cât două salarii minime pe economie.

Numai zâmbet, oficialul de la Finanţe le-a vorbit braşovenilor despre cât de benefică este OUG 114 şi cum va fi aceasta modificată pentru a-i ajuta pe cetăţeni. Între cei prezenţi s-au aflat însă şi cunoscători în ale modei, care n-au putut trece cu vederea încălţămintea sa, arătând că pantofii sport Run Away de la Louis Vuitton, costă, la reprezentanţă, nu mai puţin de 1.490 dolari, echivalentul a peste 6.200 lei, cât două salarii medii nete pe economie, după cum scrie adevarul.ro.

Luxul pe care şi-l permite ministrul PSD-ist este greu de explicat, având în vedere că acesta are credite de peste 600.000 euro contractate la BCR, scadente în anul 2045, când Teodorovici va avea 74 de ani. De menţionat că ministrul Finanţelor a lucrat întreaga sa viaţă numai la stat.

Duminică, în Piaţa Sfatului din Braşov, PSD a organizat un miting electoral la care, conform presei locale, au fost mobilizaţi oameni aduşi din judeţe ale Olteniei, pentru a fi de faţă, timp de aproximativ 15 minute, la discursurile "pro-europene" ale unor miniştri şi lideri centrali ai partidului.

Manifestaţia a stârnit dezaprobarea mai multor braşoveni, care au scandat lozinci anti-PSD, unul dintre localnici fiind agresat de un simpatizant al PSD rămas neidentificat. În schimb, Jandarmeria, în loc să-l legitimeze şi eventual să-l sancţioneze pe agresor, l-a ridicat şi l-a dus la dubă pe bărbatul lovit, un pensionar care striga că PSD a minţit alegătorii în campania din 2016.