Secretul a fost dezvăluit. Rochia de mireasă a fostei actriţe Meghan Markle, devenită sâmbătă ducesă de Sussex prin căsătoria cu prinţul Harry al Marii Britanii, a costat potrivit jurnaliştilor Daily Mail, 278.000 de lire sterline, din care 78.000 de lire a fost preţul materialului.

Creaţie a designerului britanic Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy, ţinuta a trebuit să se încadreze potrivit protocolului Casei Regale, într-o sumă mai mică decât cea de 400.000 de lire cât a costat rochia de nuntă a prinţesei Kate Midleton, soţia prinţului Williams.

Voalul, lung de cinci metri, a fost prins cu o tiară cu diamante din 1932 aparţinând reginei Mary care i-a fost împrumutată miresei de regina Elisabeta.

La cererea ducesei de Sussex creatorul Clare Waight Keller a împodobit voalul cu 53 de elemente din flora fiecărui stat din Commonwalth.

Coafura miresei a fost realizată de stilistul vedetelor Serge Normant iar machiajul i-a aparţinut makeup artistului Daniel Martin consacrat de casa Dior.

Verighera miresei a fost realizată dintr-o piesă de aur galez iar cea a mirelui din platină.