Să nu te pui cu ursu’! O turistă din Budapesta (Ungaria) care a luat parte la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc a vrut să îşi facă vineri la prânz selfie cu un urs care căuta hrană în zona Lacului Sfânta Ana.

Potrivit Mediafax femeia a fost muşcată de animalul sălbatic şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc unde a fost îngrijită la Secţia de Boli Infecţioase.

"Acesta a fost a treia victimă a acestui urs. Încă o fată de 18 ani şi un bărbat, pe parcursul săptămânii, au fost atacaţi de acelaşi urs. Cei doi au fost zgâriaţi, nu muşcaţi, de aceea nu au fost raportate cazurile, nu au fost la spital. Se pare că este vorba de un urs mare, care s-a obişnuit cu turiştii şi atacă pentru mâncare din sacoşă", a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit preşedintelui CJ Harghita ursul urmează să fie relocat sau ucis. "Am căzut de acord că Asociaţia de Vânătoare din zonă trebuie să-şi întocmească actele ori pentru relocare undeva, dacă cineva acceptă, ori pentru extragere, pentru că deja se vede că acest urs este unul foarte periculos pentru oameni şi nu putem să închidem vizitarea Lacului Sfânta Ana", a spus Borboly.

Potrivit oficialului în mai multe localităţi din Harghita după ora 18 copiii sunt ţinuţi în casă pentru a nu cădea victime animalelor de pradă.

Recomandarea autorităţilor pentru localnici şi turişti este să evite contactul cu animalele sălbatice şi, dacă se simt în pericol, să sune la 112.