Zilele trecute, autorităţile din Dubai au anunţat testarea cu succes a unui volocopter, adică a primului taxi-dronă. Aeronava a fost dezvoltată de o companie germană, iar testul care a durat cinci minute s-a făcut în cadrul unei ceremonii private dedicate prinţului moştenitor din Dubai, Hamdan bin Mohammed.

Asemănător unei drone, volocopterul are două locuri şi 18 elice care asigură decolarea şi aterizarea în plan vertical, motoarele acestora fiind alimentate cu energie electrică. Conceput să ruleze cu o viteză maximă de 100 km/h şi o autonomie de 30 de minute, noul aparat este ideal pentru distanţele mici din mediul urban.

De altfel, scopul oficialilor din Emiratele Arabe Unite este ca peste cinci ani să implementeze în Dubai primul sistem de taximetre zburătoare, ce vor putea fi comandate, printr-o aplicaţie similară Uber, de pe telefonul mobil. Producătorul german a dat asigurări că volocopterul este dotat cu mai multe sisteme de siguranţă.

Proiectul nu este singurul de acest gen, celebra companie Uber anunţându-şi intenţia ca în următorii trei ani să testeze primele taxiuri aeriene proprii.